HEADER

HEADER

Saturday, October 17, 2015

Ucapan bersemangat pimpinan gegarkan HF60KUcapan dalam program telah dimulakan oleh Pengarah Program Himpunan Fastaqim iaitu YB Ustaz Nik Muhammad Abduh Nik Abdul Aziz yang mengucapkan jutaan terima kasih atas kehadiran yang begitu ramai pada malam ini.
Seterusnya beliau juga percaya sekiranya ayahanda beliau masih hidup, pasti beliau akan gembira dengan perhimpunan yang begitu ramai ini
Beliau yang jelas tidak dapat menahan rasa sedih kerana mengenang ayahanda beliau, sebak ketika menyebut berkenaan almarhum ayahandanya.
Manakala N. Balasubrmaniam Pengerusi Dewan Dewan Himpunan Penyokong PAS (DHPP) pula berkata kehadiran yang begitu ramai hari ini membuktikan PAS adalah untuk semua, parti untuk semua bangsa dan agama.
Krisis dalam PAS tidak menjejaskan sokongan DHPP kepada PAS kerana DHPP tetap beristiqamah dengan PAS sehingga kemenangan.
“Kami akan terus bersama PAS selama-lamanya.
Biar orang bukan Islam hairan bagaimana kami boleh hidup bersama PAS.
DHPP ingin melihat Presiden PAS menjadi Perdana Menteri.
Dengan itu DHPP akan membantu PAS menarik sokongan bukan Islam untuk mengundi PAS dalam PRU akan datang,” katanya disambut dengan laungan takbir oleh hadirin.
DHPP juga berjanji akan terus mendokong prinsip yang dibawa oleh PAS.
Manakala ucapan yang begitu bersemangat oleh Naib Presiden PAS Datuk Iskandar Samad berkata kehadiran ini sekaligus menafikan cakap-cakap yang mengatakan PAS akan terpinggir dari arus politik Malaysia.
Di Selangor contohnya kata beliau, dalam masa tiga minggu, PAS Selangor telah berjaya mengumpul sehingga enam ribu keahlian baru.
Sambil beliau menekankan bahawa PAS kuat bukan kerana diri ahlinya tetapi Pas kuat kerana memartabatkan Islam, maka Allah menguatkan PAS.
Timbalan Menteri Besar Kelantan yang juga Naib Presiden PAS, Dato’ Nik Amar Nik Abdullah, mengucapkan terima kasih atas kehadiran peserta kali ini dan ini menurut beliau lagi, menambahkan semangat PAS Kelantan bagi mempertahankan Kelantan.
Seorang lagi Naib Presiden PAS YB Ustaz Idris Ahmad menekankan bahawa jangan sekali-kali masuk PAS kerana kehebatan individu atau geram kepada musuh sebaliknya kerana asas PAS iaitu Islam.
PAS tidak kurang dalam hilang beberapa tokoh yang hebat seperti bekas (ketika itu Yang DiPertua PAS) Dato’ Asri Muda tetapi PAS tetap kekal dan meneruskan perjalanan politiknya tanpa terjejas dengan pemergian tokoh-tokoh tersebut.
Beliau turut menekankan bagi seluru ahli PAS Kelantan untuk mempertahankan kemenangan PAS di Kelantan yang beliau gelar sebagai ‘Guru Politik Malaysia’ kerana kebanyakkan tindakan politik yang diperkenalkan PAS bagi kebaikan rakyat, ditiru oleh pusat.

0 comments:

Post a Comment